“Squid Game” versus FREELANCERS

V-IT, je vertrouwde freelancer in IT-consultancy

Voor zij die de naam Squid Game nog niet kennen, Squid Game is een Zuid-Koreaanse dramaserie die in September uitgebracht werd door Netflix. De serie vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven riskeren in een mysterieus overlevingsspel om 45,6 miljard won (ongeveer 33 miljoen euro) te winnen. Het werd na enkele weken meteen de meest bekeken Netflix original serie met maar liefst 111 miljoen kijkers. Voor wie de serie wel kent maar die nog niet heeft uitgekeken: opgepast, spoilers!

Reden 1: Je aansluiten bij het juiste team is belangrijk

Net als de spelers in Squid Game sta je als freelancer voor het eeuwige dilemma. Bij wie sluit ik mij aan en waarom? Het antwoord ligt bij de kwaliteiten die jij aan het team kan bieden. Net als in de aflevering waar men touwtrekt, gaat het niet altijd om brute kracht, maar om het vormen van een sterk geheel met jouw collega’s.  Elke speler binnen een team heeft zijn eigen karakter en vaardigheden. Het team dat elkaar het best vervolledigt zal altijd succesvol zijn.

Reden 2: Out of the box thinking lost vaak de opdracht op

Soms vraagt men aan jou om een creatieve oplossing te bedenken. Klinkt dat herkenbaar? Het is zoals de aflevering “The man with the umbrella” waarin gevraagd wordt aan de deelnemers om een bepaalde vorm uit een koekje te halen zonder de vorm te breken. Dit doen ze door met een naald stuk per stuk het koekje vorm te geven. De hoofdrolspeler Seong Gi-hun komt in deze aflevering met een geweldige oplossing door out of the box te denken. Hij kiest per ongeluk de moeilijkste koekjesvorm, maar hij lost de opdracht op zijn manier op. In die zin doen freelancers soms exact hetzelfde : ze ontvangen soms een ruwe diamant en slijpen deze door vanuit een unieke invalshoek een aanpak te kiezen.

Reden 3: Soms moet je een ingeschatte sprong maken

De overgang naar freelance maken, beschouwen sommigen als riskant. Net zoals het moment waarop de kandidaten in de serie moeten kiezen tussen enkel- en dubbel glas wanneer ze springen in de voorlaatste proef, doe je als freelancer soms hetzelfde. Wanneer je al ervaring hebt met de twee types “glas” (net zoals de glasexpert in deze proef) kan je beginnen inschatten welke klant het dubbel glas representeert en welke klant enkel glas zal zijn. Let op, je kan hierin ook valsspelen. V-IT plaatst jou op het dubbel glas, zo ben je zeker van jouw zaak.

Reden 4: Wie meerdere succesvolle opdrachten uitvoerde, geniet van de jackpot

Er vallen mensen weg tijdens het spel in Squid Game. Dit is ook toepasbaar voor freelancers.
Dit komt zeker voor bij de selectie van de juiste kandidaat. Terwijl er mensen wegvallen in het spel, gaat het verdeelde geld per persoon omhoog. Het is een survival of the fittest principe dat we als freelancers ook kennen. Spelers die opdrachten succesvol vervolledigen, stijgen dus ook in waarde.

Geniet van het spel

Het grote verschil tussen de serie en het echte leven is natuurlijk dat je als freelancer wél van het spel kan genieten. Het is gelukkig geen leven of dood situatie zoals de proeven binnen Squid Game.
Vanuit V-IT wensen wij jou veel plezier in het spel en in de consultancywereld wil V-IT jouw vertrouwde partner zijn die je steunt bij het maken van de juiste keuzes.